novi pazar

Očevidac tragedije u kojoj su se utopile dvije osobe: “Cijelo jutro zovem, isključeni im telefoni”

ocevidac

Tanjug prenosi da su dvojica novopazaraca nastradala su u naselju Čermidžinica pokušavauci da stave vreće sa pijeskom, kako bi zaustavili nabujalu rijeku Trnavicu

Tri osobe su upale u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru, jedna je spašena, a dvije su se utopile, prenose mediji u Srbiji donoseći nove detalje o tragediji.

Kako navode, na terenu su ekipe policije i spasilaca.

Tanjug prenosi da su dvojica novopazaraca nastradala su u naselju Čermidžinica pokušavauci da stave vreće sa pijeskom, kako bi zaustavili nabujalu rijeku Trnavicu.

Kako navodi očevidac za RTS, dok su stavljali dasku i najlon jedna strana se potkopala i tada su tri osobe upale u rijeku, kao i da su jednu spasili.

“Cijelo jutro zovem, cijelo jutro, isključeni im telefoni. Miliciju zovem, kažem čovječe potkopan put, hoće da odnese sve. Došla je jedna žena policajka, okrenuše se i odoše. A sad su svi našli vremena dođu”, navodi očevidac.

U Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija, a na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Izlila se i rijeka Bjelica u dragačevskim selima, kao i manje rijeke u Čačku.

Također, uvedena je vanredna odbrana na rijekama Raški i Jošanici na teritoriju grada Novog Pazara. Raška se izlila na nekoliko lokacija u naseljima Selakovac, Lug i kod restorana Saz, kazao je rukovodilac Odjela za izvanredne situacije Ismail Dupljak.

Kako prenosi Radiotelevizija Srbije,  meteorolozi precjenjuju da će kiša prestati padati u popodnevnim satima.

Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović izjavio je da je Brodarevo najugroženija točka jer je tokom noći tu padala obilna kiša, ali je trenutno situacija pod kontrolom i poduzimaju se sve preventivne mjere kako bi se zaštitili životi i imovina građana.