Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ugroženi objekti

Izlila Rodobolja i blokirala Stari Grad, u dijelu Hercegovine podigle se podzemne vode

230119_mostar_2001_45236

Detektiran je problem u klapni koja je uslijed snage vode izbačena iz svog ležišta, tj. djelomično se otvorila i propušta veću količinu vodu koja se potom izlijeva na ulice

Ekipa Civilne zaštite Mostar izašla je jutros na teren po prijavi građana da je zbog izlijevanja rijeke Radobolje onemogućeno kretanja u dijelu Starog grada, u Ulici Rade Bitange i Onešćukovoj.

Detektiran je problem u klapni koja je uslijed snage vode izbačena iz svog ležišta, tj. djelomično se otvorila i propušta veću količinu vodu koja se potom izlijeva na ulice.

Iz Civilne zaštite navode kako je potrebno riješiti problem sa zatvaranjem i kvalitetnim zaptivanjem klapne, kao i očistiti korito rijeke od nakupljenog granja i drugih nanosa.

Poplave i u Tomislavgradu

Obilna kiša koja danima pada na području tomislavgradske općine ugrozila je nekoliko objekata i prometnica, uglavnom u naseljima ispod Ljubuše.

Uslijed padavina došlo je do podizanja podzemnih voda. Poplavljene su pojedine podrumske prostorije i pomoćni objekte u naseljima ispod Ljubuše, kao i seoske prometnice koje se nalaze na tim lokacijama.

Došlo je i do porasta rječice Ričine koja je dostigla svoj najveći nivo u naseljima Omolje, Seonice i Crvenice te se opasno približila pojedinim obiteljskim gazdinstvima.

Prema izjavama mještana koji posjeduju svoje objekte u blizini korita Ričine, za sada su poplavljene pojedini podrumi, a mještani sa zebnjom prate situaciju.

Rijeka Šujica izlila se iz svog korita i poplavila dobar dio Duvanjskog polja.

Ispod pojedinih mostova voda je opasno visoka i prijeti da onemogući prometovanje preko njih.