Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Očuh silovao dvije djevojčice i namjerno ih zarazio HIV-om

zlostavljanje

Jedan pedofil silovao je svoje dvije pastorke i namjerno ih zarazio virusom HIV-a.

U vrijeme kada se to dogodilo djevojčice su imale 11 i 14 godina. U početku je 60-godišnji očuh negirao optužbe, a u međuvremenu mu se AIDS razvio u punom obliku. Kasnije je izjasnio krivim za niz kaznenih djela.

Jedna od djevojčica koja sada ima 22 godine, da ima HIV je otkrila kada je ostala u drugom stanju sa svojim momkom. Bojala se i za svoju sestru, koja ju je socijalna služba odvela iz porodične kuće, a ispitivanja su pokazala da je, nažalost bila u pravu.

Djevojka čiji identitet nije objavljen, kazala je da je zlostavljanje počelo nekoliko mjeseci nakon što se njena majka s djevojčicama uselila kod tog čovjeka. Kupovao joj je poklone, davao joj novac, a poljubio ju je prvi put kad je imala 12 godina. Iako se opirala i borila, to je bio samo početak zlostavljanja. Poslije toga ju je silovao, a već s 13 godina ostala je u drugom stanju i bila je prisiljena pobaciti dijete. Zlostavljao je i njenu sestru, s kojom je spavao pod izgovorom da treba da bude s njom u krevetu u slučaju da ima noćne more.

Nekoliko godina kasnije, djevojka je bila sretna kada je saznala da je u drugom stanju sa svojim sadašnjim dečkom, ali ju je totalno razorila informacija da ima HIV i njen svijet se raspao.

– Kao da me neko udario šakom u trbuh. Osjećala sam se prljavo i odvratno, kazala je ova djevojka koja više nema nikakve veze sa svojom majkom koja joj nije vjerovala da ih njen dečko zlostavlja. Njena sestra se sada nalazi kod udomitelja.