Preko ronioca prešao gliser i unakazio ga

policija-zd111

Ronilac, hrvatski državljanin, pretrpio je po život opasne povrede u naletu nepoznatog glisera kod Turnja u zadarskom akvatoriju u subotu popodne, a policija traga za vozačem glisera, priopćili su danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske.

Teško ozlijeđeni ronilac trenutačno je hospitaliziran u zadarskoj Općoj bolnici i izvan je životne opasnosti, navodi se u priopćenju.

Ozljeđivanje ronioca u moru ispred mjesnog groblja u Turnju dogodilo se jučer oko 14 sati, a prema izjavama očevidaca zadarskoj Lučkoj kapetaniji, preko ronioca je prešao gliser bijele boje s bijelom tendom za sunce.

Lučka kapetanija Zadar u saradnji sa zadarskom Pomorskom policijom, odmah po dojavi organizirala je potragu za nepoznatim plovilom koje je u trenutku nesreće plovilo iz smjera Biograda prema Zadru, ali ga za sada nije pronašlo.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je uputila apel svim sudionicima u pomorskome prometu zadarskim arhipelagom da ako imaju saznanja o ovoj pomorskoj nesreći dojave upute u Lučku kapetaniju Zadar – na broj 099 2111 245.