Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilans stradalih

Od posljedica zaraze koronavirusom u Kini preminulo 1.666 osoba

korona2

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je stanje globalne opasnosti, a brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini

Bilans smrtno stradalih od posljedica zaraze koronavirusom u Kini povećan je na 1.666 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) u nedjelju je saopštila da su u protekla 24 sata preminule 142 zaražene osobe, čime se broj umrlih od zaraze opasnim virusom u toj zemlji povećao na 1.666.

NHC navodi da je do sada potvrđena zaraza virusom 2019-nCoV kod ukupno 68.500 pacijenta, a samo u protekla 24 sata potvrđeno je 2.009 slučajeva bolesti koja je službeno nazvana COVID-19.

Broj zaraženih ljudi koji su pod nadzorom, zbog sumnje da nose opasni virus, smanjio se i sada iznosi 158.764.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 20 zemalja širom svijeta.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je stanje globalne opasnosti, a brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini.

Kineske vlasti su u Wuhan poslale dodatnih 11.000 ljekara i medicinara za pomoć u liječenju oboljelih. Većina medicinskog osoblja, uključujući i žene, obrijalo je glave kako bi smanjili rizik od zaraze.