BiH

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Komšić privatno ide u Brisel, to je podvala

16/02/2020

Dodik je napomenuo da su, dok je bio predsjedavajući, u Brisel išla sva trojica članova Predsjedništva BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić privatno ide u Brisel na večerašnji na sastanak predstavnika EU sa liderima Zapadnog Balkana jer o ovom pozivu nije obavijestio članove Predsjedništva BiH.

Dodik je za Televiziju “Prva” istakao da je on u takvim prilikama, dok je bio na čelu Predsjedništva, uvijek sazivao sjednicu Predsjedništva da bi se sa članovima dogovorio o stavovima koje će iznositi, a Komšić sada nije sazvao sjednicu Predsjedništva.

“On ide tamo privatno, iznosi tamo privatne stavove. On podvaljuje, a oni iz Evrope to prihvataju. Pozvao sam ambasadora EU i rekao da je to neprihvatljivo i da je to privatni aranžman Komšića”, rekao je Dodik.

On je istakao da međunarodna zajednica to dozvoljava i sa srpskim predstavnicima kaže da to moraju da poštuju.

Dodik je napomenuo da su, dok je bio predsjedavajući, u Brisel išla sva trojica članova Predsjedništva BiH.

“Komšić ide tamo da bi skup iskoristio da ispričao samo svoju priču. To je opšta podvala i to radi međunarodna zajednica”, rekao je Dodik.

Lideri zemalja zapadnog Balkana sastat će se večeras neformalno sa predsjednikom Evropskog savjeta Charlesom Michelom i šefom Evropske komisije Ursulom von der Leyen, u Briselu u okviru priprema za samit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u maju ove godine.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.