Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Pronađeno tijelo djevojke zamotane u tepih

hrv policija

Dvojica muškaraca su se oko 5 sati glasno prepirala, odjekivalo je cijelom zgradom

U zagrebačkom naselju Sopot stanari su jučer pronašli tijelo djevojke zamotano u tepih, piše u nedjelju Večernji list.

“Inače nas probudi lavež pasa, ljudi koji prodaju krompir i zelje, a jutros su to bile sirene, buka i lupanje policajaca na vrata”, kazala je stanarka Zemljakove ulice u zagrebačkom Sopotu gdje je jučer oko 6 sati na stubama ispred ulaza u podrum jedan od stanara beživotno tijelo mlade i tamnokose žene pronašao umotano u tepih. Odmah je pozvao hitnu pomoć, a u 7:30 policija je već ogradila teren i započela kriminalističko istraživanje, navodi dnevnik.

“Sva se naježim kada se sjetim buke koja je možda prethodila njenoj smrti. Dvojica muškaraca su se oko 5 sati glasno prepirala, odjekivalo je cijelom zgradom. Nakon toga se čuo ženski vrisak i sljedeće što znam, ispred nekadašnjeg skloništa iz vremena Domovinskog rata pronađena je mrtva djevojka”, prepričala je Sopoćanka, prenosi Hina.

O kome je tačno riječ još se ne zna, ali kako nagađaju stanari, u pitanju bi mogla biti studentica koja je samo slučajna žrtva.

“Mislim da bi se dosad već znalo da se radi o nekom od stalnih stanara. Sopot je kao malo selo i svi sve znaju. Ako je to neko ko živi ovdje, vjerovatno je studentica jer se one stalno izmjenjuju”, ističu tamošnji stanovnici.

Uzrok smrti još se ne zna. Da je riječ o prirodnoj smrti, kaže predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović, policija bi to najvjerovatnije odmah potvrdila.

“Kako se sve dogodilo u sumnjivim okolnostima, istraga će potrajati”, kaže Arapović.