Globus

ministar finansija Srbije

Odbor za profesionalnu etiku: Poništit će se doktorat Siniše Malog

21/11/2019

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da je Odbor za profesionalnu etiku predložio Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra finansija Srbije Siniše Malog, jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da je Odbor za profesionalnu etiku tog univerziteta predložio Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra finansija Srbije Siniše Malog, jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je navela, Mali je prekršio etički kodeks Univerziteta, jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

Prema njenim riječima, ministar finansija je povrijedio član 22 Kodeksa profesionalne etike, jer je u dijelu disertacije doslovno preuzimao tekstove, odnosno cijele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Nastavno-naučno vijeće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je 28. oktobra izvještaj Etičke komisije FON-a o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim je utvrđeno postojanje “neakademskog ponašanja” i predloženo izricanje mjere javne osude za sporni doktorat.

Doktorat Siniše Malog je pod znakom pitanja pet godina otkako su ga pojedini univerzitetski profesori optužili da je dio tog rada plagiran.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.