Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osumnjičeni priznali

Oglasilo se Tužilaštvo Srbije, muškarce sumnjiče za teško ubistvo Danke

Policija pretražuje divlji deponij kod Bora u potrazi za tijelom malene Danke
FOTO: Pixsell
Policija pretražuje divlji deponij kod Bora u potrazi za tijelom malene Danke

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za tijelom. Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će obavijestiti javnost”, priopćio je srbijanski MUP

Desetodnevna međunarodna potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora, čiji nestanak je prijavljen u utorak 26. marta, okončana je viješću o njenoj smrti u saobraćajnoj nesreći.

Telegrafov izvor tvrdi kako je Danka stradala kad je na nju naletio automobil marke Fiat Panda, službeno vozilo javnog komunalnog poduzeća iz Bora.

“Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu”, naveo je izvor.

Osumnjičeni priznali zločin

Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) uhićeni su zbog sumnje da su ubili djevojčicu. Oni su, kako navodi policija Srbije, priznali zločin.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili su S. J. (1974) i D. D. (1974), obojicu iz Bore, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za tijelom. Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će obavijestiti javnost”, priopćio je srbijanski MUP.

Policija i tužilaštvo govore o teškom ubistvu. S obzirom da su prema neslužbenim informacijama autom udarili djevojčicu, očekuje se obraćanje policije u 15 sati na kojem bi trebali biti razjašnjeni detalji.

Tužilaštvo: Muškarci su osumnjičeni za teško ubistvo

Više javno tužilaštvo u Zaječaru priopćilo je kako je određeno zadržavanje osumnjičenika za teško ubistvo Danke Ilić.

“Dana 04. 04. 2024. godine, u 7 sati, po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, Policijska uprava u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974.) iz sela Luka i D. D. (1974.) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. 03. 2024. godine lišili života Danku Ilić (2022.), te da su time, kao suizvršitelji, počinili kazneno djelo teškog ubistva”, stoji u priopćenju.

Iz Tužilaštva su potvrdili kako poduzimaju mjere na pribavljanju i osiguravanju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenika. Najavili su kako će javnost biti pravovremeno obaviještena o daljnjem toku postupka.