Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Nikada nas neće zastrašiti"

Oglasio se austrijski kancelar Sebastian Kurz nakon terorističkog napada u Beču

bec napad (1)

U svojoj prvoj izjavi Kurz je rekao da je savezna vlada odlučila da će oružane snage s trenutnim učinkom (lovački vod) preuzeti zaštitu imovine u Beču, koju je provodila policija, kako bi se policija mogla u potpunosti skoncentrisati na borbu protiv terorizma

Austrijski kancelar Sebastian Kurz osudio je događaje u ponedjeljak navečer u centru Beča i nazvao ih “odvratnim terorističkim napadom”.

“Naša će policija poduzeti odlučnu akciju protiv počinitelja ovog odvratnog terorističkog napada”, rekao je Kurz i dodao:

“Drago mi je da su naši policajci već uspjeli eliminisati počinitelja. Nikada nas neće zastrašiti terorizam i borit ćemo se protiv svih napada svim sredstvima”, rekao je Kurz u izjavi APA.

“Trenutno doživljavamo teška vremena u našoj republici. Želio bih zahvaliti svim hitnim službama koje riskiraju svoje živote, posebno danas zbog naše sigurnosti. Cijela je zemlja uz žrtave, ozlijeđene i njihove porodice, kojima izražavam duboku sućut”, rekao je Kurz.

Također se zahvalio čelnicima Evropske unije i međunarodnim partnerima na suosjećanju i izrazima solidarnosti.

U svojoj prvoj izjavi Kurz je rekao da je savezna vlada odlučila da će oružane snage s trenutnim učinkom (lovački vod) preuzeti zaštitu imovine u Beču, koju je provodila policija, kako bi se policija mogla u potpunosti skoncentrisati na borbu protiv terorizma.

Hronologija dešavanja

20:00… Prvi izvještaji o pucnjavi u centru Beča – policija je odmah na mjestu s velikim brojem ljudi.

20:51… Pucnjevi su očito ozlijedili nekoliko ljudi, čini se da je to planirani napad.

20:59… Ministarstvo unutarnjih poslova pretpostavlja “divljanje ili napad”.

21:13… Pucanj u policajca, trenutno se smatra ozbiljno ozlijeđenim.

22:06… Profesionalno spašavanje prijavljuje nekoliko mrtvih i ozlijeđenih, ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer govori o “očitom terorističkom napadu”.

22.26 sati… Policija potvrđuje šest mjesta zločina u Beču, nekoliko počinitelja s dugim oružjem, jedan ubijeni počinitelj, nekoliko teško ozlijeđenih – uključujući policajca i još jednog smrtno stradalog.

23:08… Oružane snage šalju lovački vod u Beč radi osiguranja imovine građana.