Globus

uznemirujući detalji

Svjedoci napada u Beču: Trčao je ulicom i divljački pucao, a onda je stigla policija (VIDEO)

02/11/2020

Kurier javlja kako je poginulo sedam osoba, a Kleine Zeitung piše kako je ubijen jedan od napadača. Policija traga za ostalim napadačima

Ispred sinagoge u centru Beča danas navečer je došlo do pucnjave i napada bombom. Austrijski mediji javljaju kako se čulo nekoliko pucnjeva u blizini Schwedenplatza te kako se jedna osoba raznijela eksplozivnim pojasom.

Očevici su za ORF rekli kako su napadači imali automatske puške.

“Zvučalo je kao eksplozija, a potom smo shvatili da se puca. Onda smo vidjeli osobu koja trči niz Seitenstetten, a koja je divljački pucala s automatskim oružjem. Onda je skrenula u smjeru Schwedenplatza. Tamo je nastavila divljački pucati. Onda je stigla i policija i zapucala”, rekli su.

Očevici su dodali i kako je bilo najmanje 50 pucnjeva.

Kurier javlja kako je poginulo sedam osoba, a Kleine Zeitung piše kako je ubijen jedan od napadača. Policija traga za ostalim napadačima.

Rabin Schlomo Hofmeister, koji živi u stanu tačno iznad sinagoge, za Kurier je opisao što se događalo.

“Napadač se kretao u smjeru Hoher Markta i Ruprechtskirchea. Pucao je na ljude koji su sjedili u vrtu. Nije pucao na sinagogu”, kazao je.

Drugi svjedoci ispričali su kako čuli pucnjeve iz restorana. Nastala je panika.

“Svi smo pobjegli u kuhinju. Čuli smo vriskove”, kazali su za ORF.

Florian L, koji se kretao prema Morzinplatzu, kazao je da su ga napadači pokušali upucati. “Počeo sam bježati, čuo sam kako meci pogađaju zid iza mene”, rekao je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.