Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ogromna rupa “progutala” dva automobila

rupa-san-antonio2222

Jedna je osoba poginula, a dvije su povrijeđene nakon što su dva automobila propala u rupu koja se preko noći otvorila u američkom gradu San Antoniju, piše dallasnews.com.

Rupa se raširila preko cijele ulice, a otvorila se zbog puknuća odvoda kanalizacije, rekli su gradski službenici. Njena dubina je veća od šest metara, a odmah nakon otvaranja počela se puniti vodom, zbog čega nije bilo spasa ženi koja je poginula u prvom automobilu koji je upao u rupu.

Odmah po padu vozilo se okrenuo se na krov, a netom poslije u rupu je uletio i drugi automobil iz kojeg je prolaznica izvukla 60-godišnjeg muškarca – oboje su zadobili lakše povrede.

rupa-san-antonio3

Nažalost, žena u 60-im godinama koja je bila za volanom prvog automobila ostala je zarobljena te je poginula. Njeno je tijelo naknadno izvučeno te je ustanovljeno da se radi o zamjenici šerifa okruga Bexar, Dori Lindi Nishihara.

Vatrogasci su tokom ponedjeljka izvlačili automobile iz rupe i to u vrlo opasnim okolnostima. Tlo je i dalje bilo nestabilno, te se moglo urušiti svakog trenutka i ugroziti njihove živote.