odgovorio je i jug

Oko 180 borbenih aviona Sjeverne Koreje uočeno kod granice s Južnom Korejom

avioni koreja fena

U posljednjih nekoliko dana Sjeverna Koreja je lansirala seriju projektila preko teritorije Južne Koreje, na što je Južna Koreja odgovorila ispaljivanjem vlastitih raketa u more kod Sjeverne Koreje

Oko 180 borbenih aviona Sjeverne Koreje detektirano je kod granice s Južnom Korejom, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap, a prenosi Reuters.

Zbog toga je Južna Koreja hitno digla svoje borbene avione.

U posljednjih nekoliko dana Sjeverna Koreja je lansirala seriju projektila preko teritorije Južne Koreje, na što je Južna Koreja odgovorila ispaljivanjem vlastitih raketa u more kod Sjeverne Koreje. U isto vrijeme održavaju se zajedničke vojne vježbe američke i južnokorejske vojske, koje je Pjongjang opisao kao “provokativne”.

Sjeverna Koreja ispalila je oko 80 balističkih projektila na pomorsku graničnu zonu tokom noći, saopćila je Južna Koreja rano jutros, dok su ministri odbrane Južne Koreje i SAD-a obećali da će pokazati odlučnost suočeni s testiranjima balističkih raketa Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja ispalila je više projektila u more u četvrtak, uključujući mogući neuspjeli interkontinentalni balistički projektil (ICBM), što je navelo Sjedinjene Države i Južnu Koreju da produže trajanje vojnih vježbi na koje je ljutito reagirao Pjongjang.