Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okončana talačka kriza u Ukrajini, otmičar uhapšen

ukrajina – posta – taoci
FOTO: RSE

Svi taoci koje je u jednoj pošti u Harkovu držao muškarac za koga se sumnjalo da je uz sebe imao eksploziv su oslobođeni dok je napadač uhapšen, saopćio je šef ukrajinske policije Sergej Knjazev.

Mediji su ranije javili da ima 11 talaca – devetoro odraslih i dvoje djece.

Talačka kriza je počela ranije danas kada se neidentifikovani muškarac zabarikadirao u pošti navodno zabrinut zbog nedavne razmjene zarobljenika između ukrajinskih vlasti i proruskih snaga, pošto smatra da je trebalo da bude oslobođeno više zarobljenika, prenosi Al Jazeera Balkans.

– Neidentificirani muškarac je miran, nije iznio nikakve zahtjeve i u redovnom je kontaktu sa policijom putem telefona talaca – kazao je ranije danas televizijskom kanalu 112 šef regionalne policije Oleg Beh.

U srijedu je održana najveća razmjena zarobljenika od izbijanja sukoba u istočnoj ukrajinskoj regiji Donbasa, u kojem je do sada ubijeno više od 10.000 ljudi.

Ukrajinski mediji prethodno su javili da je policija blokirala dio Harkova u kojem se nalazi ova pošta i da se tu nalazi 20 policijskih vozila, vatrogasci i Hitna pomoć, kao i jedinica za demontiranje eksploziva zajedno sa pregovaračima.