BiH

Na granici prema Crnoj Gori kilometarske kolone na izlazu iz BiH

30/12/2017

Kilometarske kolone automobila čekaju iz pravca Trebinja da na graničnom prelazu Sitnica, prema Herceg Novom, uđu u Crnu Goru.

U Graničnoj policiji u Herceg Novom ističu da su otvorene tri ulazne trake, da sistem kontrole funkcioniše bez zastoja, ali da su kapaciteti ovog graničnog prelaza nedovoljni da bi bio brži protok automobila i putnika.

“I sada, kao i tokom ljeta, stvaraju se kolone, nikako krivicom graničnih službi. Granični prelaz Sitnicu koristi sve više turista iz regiona koji dolaze na more i neophodno je proširenje i rekonstrukcija tog prelaza”, rekli su u Graničnoj policiji.

Stvaranju kolone doprinijela je i najava da se putarina na crnogorskoj strani magistralnog puta Trebinje-Herceg Novi neće naplaćivati 30. i 31. decembra, kao ni 1. januara.

Dodatni razlog povećanog broja automobila je i najava dobrih provoda za doček Nove godine na trgovima velikih gradova na Crnogorskom primorju, od Herceg Novog do Ulcinja.

Za doček Nove 2018. godine na trgovima od Herceg Novog, Budve, Tivta, Bara do Ulcinja nastupiće Bijelo dugme, Neda Ukraden, Džiboni, Vlado Georgijev, Segej Ćetković.

U elitnim hotelima u Budvi i Petrovcu nastupaće Lepa Brena, Severina, Haris Džinović i drugi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.