Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žestoko nevrijeme

Oluja srušila minaret džamije u Turskoj, dizala krovove s kuća

oluja minaret
FOTO: Screenshot

Na sreću, tornado, kojeg su građani snimili kamerom mobitela, nakon nekog vremena nestao je prije nego što je stigao na kopno

Dijelove Turske pogodilo je žestoko nevrijeme. Jaka kiša i oluje zadesile su mnoge pokrajine. U Izmiru i Marmarisu formirao se tornado. Na sreću, tornado, kojeg su građani snimili kamerom mobitela, nakon nekog vremena nestao je prije nego što je stigao na kopno.

Obilne kiše i oluje pogodile su 45 pokrajina, uključujući Istanbul, Ankaru, Izmir, Denizli i Muglu. U nevremenu koje je doslovno paraliziralo život, letjeli su krovovi, rušili se minareti i drveće, javljaju turski mediji.

automobil oluja
FOTO: Haberler

Mladić koji je u Antalyji ostao uhvaćen među golemim valovima spašen je u posljednji trenutak. U glavnom gradu Ankar oluja je otkinula krov stambene zgrade, a razbacani materijali oštetili su četiri automobila.

stablo
FOTO: Haberler

Na društvenim mrežam pojavila se snimka na kojoj se vidi kako oluja ruši minaret džamije u gradu Cankiri. Kao i fotografije prepolovljenog minareta na džamiji Citlikli u okrugu Serik.

okrug minaret
FOTO: Sabah