Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Približava se BiH

Olujno nevrijeme poharalo Sloveniju i Hrvatsku: Tuča veličine lješnjaka, vjetar nosio drveće

oluja hrvatska

Nevrijeme s vjetrom zahvatit će slovensko primorje i veliki dio Istre te središnju Hrvatsku

Krak velike oluje nešto prije 15 sati je zahvatio dijelove Zagreba i Zaprešić, tuča je uzrokovala probleme u saobraćaju i klizišta u podsljemenskoj zoni.

Građani tvrde da su tuču veličine lješnjaka pratili jaki udari vjetra i obilna kiša.

Privatna arhiva
Gračanska cesta – Bliznec

Zbog vjetra praćenog kišom koji se nadvio nad hrvatsku metropolu, na teren su primorani izaći bili i zagrebački vatrogasci. Tako su u Klaićevoj morali ukloniti odvaljenu ogradu te nekoliko stabala sa saobraćajnica u Gornjem Prekvršju i na Trgu Republike Austrije.

U jednom slučaju u Heinzelovoj ograda je pala na vozilo, a u toku je i uklanjanje razbijenog prozora sa šestog sprata zgrade u Ulici Franje Petrića.

U Branovečkoj u Sesvetama u toku je ispumpavanje vode iz poplavljenog objekta, a iz Magazinske je, pak, stigla dojava da je drvo palo na vozilo.

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku, a ispred njih se stvaraju nove oluje.

Portal eVarazdin prenosi svjedočanstvo čitatelja, koji je izvijestio da je na području općine Cestica oko 14.30 pala tuča popraćena kišom i jakim vjetrom. Objavili su i njegov video.

Kako navodi N1 Slovenija, nevrijeme s vjetrom zahvatit će slovensko primorje i veliki dio Istre.

Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša (arso), najjače nevrijeme dogodilo se u regiji Dolenjskoj. Tuča je najviše problema stvarala posebno u prometu jer su vozači prijavljivali razbijena vjetrobranska stakla. Mjestimice je tuča bila veličine oraha.