Sabor

Opozicija u Hrvatskoj: Dvojica glavnih političkih figura kao razmaženi tinejdžeri

Zoran Milanović i Andrej Plenković kratko popričali na obilježavanju pada Vukovara
18.11.2021., Vukovar - Obiljezavanje 30. obljetnice vukovarskog stradanja pod nazivom Dan sjecanja na zrtvu Vukovara 1991.- 2021. Zoran Milanovic, Andrej Plenkovic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

“U tim okolnostima leaderi pokažu vodstvo ili ne, a kod nas imamo obično nadmetanje dvojice glavnih političkih figura, oni se ponašaju kao razmaženi tinejdžeri”, ustvrdio je Stephen Nikola Bartulica (DP) u saborskom govoru na slobodnu temu

Dio opozicije u Hrvatskom saboru osudio je u srijedu ponašanje državnog vrha, odnosno predsjednika Republike Hrtvatske i Vlade u aktualnoj krizom i ratom prožetoj situaciji, a iz Domovinskog pokreta (DP) poručili su da se “dvojica glavnih političkih figura ponašaju kao razmaženi tinejdžeri”.

“U tim okolnostima leaderi pokažu vodstvo ili ne, a kod nas imamo obično nadmetanje dvojice glavnih političkih figura, oni se ponašaju kao razmaženi tinejdžeri”, ustvrdio je Stephen Nikola Bartulica (DP) u saborskom govoru na slobodnu temu.

Miro Bulj (Most) upozorio je da nacionalna sigurnost u Hrvatskoj u ugrozama ne funkcionira i to “od onih koji bi trebali upravljati njome”.

Sukobljavanja na razini predsjednika države, Vlade i ministra obrane pada na teret “najsvetijeg”, Hrvatske vojske, naglasio je Bulj, zabrinut situacijom koju je proizveo nedavni pad drona na Zagreb.

“Nisu dovoljna samo dva Rafalea da prolete i da na tiskovnoj konferenciji premijer PR-ovski ‘prstom pači’ u nebo, u avione koji nisu hrvatski”, istaknuo je i poručio da je nesnalaženje u ovakvim situacijama dovelo do nepovjerenja ljudi u nacionalnu i domovinsku sigurnost, prenosi Hina.