Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opozicija u kosovskoj Skupštini premijera gađala jajima (VIDEO)

kosovo jaja

Poslanici opozicije nisu dozvolili nastavak rada Skupštine Kosova ni nakon dva i po sata pauze, koja je usledila nakon što su opozicioni poslanici jajima gađali premijera Isu Mustafu dok je bio za govornicom. Opozicione partije su blokirale rad Skupštine tako što su se njeni poslanici okupili oko predsedvajućeg i nisu hteli da se vrate na svoja mesta.

Predsednik Skupštine Kadri Veseli je pokušao da nagovori opoziciju da učestvuje u debati o briselskim sporazumima i da ne blokira sve poslanike, ali to nije imalo efekta. On je potom pozvao lidere opozicije na razgovor i odredio pauzu od 30 minuta.

Pokret “Samoopredeljenje” je saopštio da su danas poslanici opozicije “zaustavili laži Ise Mustafe, putem kojih je nameravao da još jednom prevari građane i poslanike o sporazumima iz Brisela, koji ruše Kosovo”.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga i Vlada Kosova oštro su osudili napad na premijera i zatražili nastavak skupštinske sednice.

Kosovski premijer je na svoj zahtev trebao da informiše poslanike na sednici Skupštine u četvrtak, ali je zbog odsustva pojednih ministara zatražio odlaganje te tačke dnevnog reda. Opoziciji se to nije svidelo, pa je blokirala rad sednice i predsedavajući Sabri Hamiti je bio prinuđen da prekine sednicu, koja je danas nastavljena.