Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

demonstracije

Opozicioni čelnici nude beogradskoj policiji da ih uhapsi, a pusti demonstrante

bosko obradovic – demonstracije

“Neka uhapse mene i (Dragana) Đilasa, ali djecu moraju pustiti”, poručio je Obradović

Opozicioni čelnici i zastupnici u Skupštini Srbije, koji su u subotu navečer ušli sa grupom demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije (RTS), ponudili su u nedjelju policiji da ih uhapsi i sudi im, a za uzvrat oslobodi uhapšen mladiće koji su s njima bili u RTS-u.

Policija tvrdi da je privedeno šest osoba, a organizatori da ih je “više od 10”.

Vođa konzervativnog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je, stojeći pred kordonom policije s čelnicima Saveza za Srbiju, da su među uhapšenima mladići od 18 do 28 godina i da su među demonstrantima danas i njihovi roditelji.

“Ovdje je sve jednostavno – predložili smo da se sastanu dva izaslanstva – organizatora protesta (‘1 od 5 miliona’) i policije i da tu djecu puste na slobodu”, rekao je Obradović.

“Ako je neko odgovoran – to smo mi”, dodao je.

Naglasio je da se ni on ni drugi opozicioni zastupnici koji su sinoć ušli u zgradu RTS-a “ne pozivaju na imunitet”.

“Neka uhapse mene i (Dragana) Đilasa, ali djecu moraju pustiti”, poručio je Obradović.

Protest ispred sjedišta beogradske policije je u toku, a pred nekoliko hiljada okupljenih građana i jedan od kordona policije stali su čelnici opozicionog Saveza za Srbiju Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dragan Đilas.

Poslije protesta ispred sjedišta policije, demonstranti će, kako je najavljeno, krenuti ponovo pred zgradu RTS-a i ponovno zahtijevati da javni radiotelevizijski servis oslobodi prostor opoziciji i organizatorima protesta “1 od 5 miliona” koji u Beogradu i više gradova širom Srbije traju već tri mjeseca, javila je Hina.