Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opozicioni lideri u Podgorici noć proveli u šatorima pred Skupštinom

podgorica-protesti

U parku preko puta Skupštine Crne Gore, na ulici pored Centralne banke i na bulevaru Sv. Petra Cetinjskog u Podgorici, rašireni su šatori crnogorskih opozicionih lidera okupljenih oko Demokratskog fronta, koji protestuju protiv aktuelne izvršne vlasti.

Kako je saopšteno iz DF-a, lideri opozicije i oko 300 građana noć su proveli u šatorima koji su montirani kasno sinoć.

Podsjećamo da su juče u Podgorici, ispred zgrade Skupštine Crne Gore počeli protesti Demokratskog fronta, koji će prema najavi organizatora trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to su formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora.

Nakon političkog dijela protesta na kome su govorili lideri DF-a, oko 300 građana je ostalo ispred zgrade crnogorskog parlamenta, a tokom noći im se pridružilo još ljudi. Noć su proveli u šatorima.

Jedan od onih koji je noć proveo u šatoru pred Skupštinom je i Nenad iz Nikšića.

„Bilo je malo hladno, ali izdržali smo i ne odustajemo. Ostajemo do ispunjenja zahtjeva“, kratko je kazao Nenad.

Na jučerašnjem protestu u organizaciji DF-a, na kojem je bilo oko pet hiljada građana, zatražena je ostavka aktuelne vlade, koja bi bila neophodan uslov za formiranje nove, prelazne vlade. Organizatori protesta su najavili da će građanska okupljanja trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi

Iz DF-a je najavljeno da će se tokom dana realizovati razne društveno-političke i zabave aktivnosti, a u 18,30 časova je zakazano novo okupljanje.

Protest obezbjeđuje veliki broj pripadnika policije. Na terenu oko zgrada Skupštine i Predsjedništva su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, a takođe ispred Skupštine su i oklopna vozila za razbijanje demonstracija.

Zbog protesta DF-a, koji će kako je najavljeno trajati danima, obustavljen je saobraćaj u pojedinim djelovima grada, a i gradski prevoznici su promijenili redovnu trasu saobraćanja.