Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vesko Vukotić

Opsadno stanje u Kotoru nakon ubistva oca vođa Škaljarskog klana

vesko

Policija je odmah izašla na mjesto nesreće i od tada je blokiran cijeli grad

U Kotoru od sinoć vlada opsadno stanje zbog ubistva Veselina Veska Vukotića, oca vođa “škaljarskog klana”. U toku je potraga za ubicama. Blokirani su svi prilazi gradu, a policija legitimira svako vozilo koje se uputi ka izlazu iz Kotora.

Vukotić, otac Jovana i Igora, ubijen je sinoć u 20:45 sati ispred porodičnih apartmana u Dobroti. Iz vrha Uprave policije je rečeno da ga je muškarac s kačketom sačekao ispred apartmana i u njega ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je pobjegao, prenose Vijesti.me.

Policija je odmah izašla na mjesto nesreće i od tada je blokiran cijeli grad. Pretresano je svako vozilo i svi prolaznici. Inspektori su izvodili ljude iz automobila, koji su detaljno pretresani, kao i vozila, prenosi crnogorski mediji.

Vukotić je preminuo u bolnici.

Njegovim ubistvom nastavljen je “rat” kriminalnih klanova, koji u crnogorskom podzemlju bjesni od kraja 2014. godine. Do sada je ubijeno 30 ljudi.

Na Veskovu kuću 2013. bačena kašikara

Ovo nije bio prvi napad na Veska jer je na njegovu kuću u avgustu 2013. godine bačena kašikara, a u eksploziji niko nije povrijeđen, iako je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

Vesko Vukotić bio je otac vođa “škaljarskog klana” Jovice i Igora Vukotića. Jovica je trenutno na odsluženju kazne od 15 mjeseci u Srbiji zbog falsificiranja dokumenata, dok je Igor u bijegu.

Crnogorsko pravosuđe tereti ih za dvostruki pokušaj ubistva pripadnika “kavačkog klana” i zbog pokušaja likvidacije policijskih funkcionera.

Optužbe u slučaju “Zvicer”

Ubijenog Vukotića nedavno je, u zvaničnom saopćenju, spomenula Uprava policije, tvrdeći da je u maju 2016. godine bio sa sinom u automobilu kada je Jovan navodno pokušao da ubije Tamaru Zvicer.

Zvicer je supruga Radoja Zvicera, navodnog vođe suprotstavljenog kriminalnog “kavačkog klana”. U pravcu Zvicer pucano je 23. maja 2016. godine.

Nakon pucnjave, javno je optužila Vukotića da je, u prisustvu svog oca, pucao u njenom pravcu. Vukotić je to demantirao, tvrdeći da se tog dana nalazio u Sloveniji, pišu Vijesti.me.