Australija

Opšte zatvaranje: Više od 10 miliona ljudi dobilo naređenje da ostanu kod kuće

australija

Zemlja je sada suočena sa širenjem delta soja virusa, koji se prvi put pojavio u Indiji, a javnost je nezadovoljna zbog sporog tempa vakcinacije

Više od 10 miliona Australijanaca dobilo je naređenje da ostanu kod kuće zbog širenja virusa korona, a Brisbane je postao danas četvrti veliki grad koji je pod ovom mjerom.

Trodnevno opšte zatvaranje u Brisbaneu stupa na snagu večeras, nakon što je prethodnih dana proglašeno u Sydneyu, Perthu i Darwinu, prenio je AFP.

“Ovo su teške odluke. Uveli smo blokade u velikim gradovima zato što povratnici iz inostranstva donose virus ovdje”, rekla je premijerka Queenslanda Anastasia Palaschuk nakon što je Australija registrovala 23 slučaja zaraze tokom prethodna 24 časa.

Australija je u najvećoj mjeri uspjela da eliminiše lokalno prenošenje virusa kombinacijom zatvaranja granica, obaveznog hotelskog karantina za lica koja stižu iz inostranstva i brzim blokadama.

Zemlja je sada suočena sa širenjem delta soja virusa, koji se prvi put pojavio u Indiji, a javnost je nezadovoljna zbog sporog tempa vakcinacije.