Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Zbog visokih temperatura na duža putovanja kretati u ranim jutarnjim ili večernjim satima

vrućina-auto1

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Zbog visokih dnevnih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetuju češće pauze, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Na putu Konjic – Jablanica kroz tunel Crnaja tokom dana u funkciji su obje trake. Do 1. jula u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj se obustavlja, uz mogućnost povremenog propuštanja vozila, ukoliko se formiraju duže kolone, dok će od 1. jula u noćnim satima vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik – Orašje (naselje Ćehaje), Doboj – Rudanka, Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići – Živinice.