Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Optuženica protiv grupe koja je iz BiH u Sloveniju prebacila 469 stranaca

02/03/2018

Hrvatski Uskok podigao je optužnicu protiv petočlane grupe tereteći ih da su lani od juna do avgusta prebacili iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, a potom u Sloveniju 469 stranaca, za što su primili oko 72.000 eura i 6.400 kuna.

Pripadnike grupe Uskok sumnjiči zbog zločinačkog udruženja i protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj članici EU-a ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prvookrivljeni 31-godišnji M. B. je prema sumnjama Uskoka od 5. juna do 10. avgusta 2017. u Karlovcu, u skladu s prethodnim planom i dogovorom, u zajedničko djelovanje povezao ostale optužene radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana.

Okrivljenici su u tom razdoblju u 54 navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 469 stranih državljana, za što su primili ukupno 71,950 eura i 6.400 kuna koje su međusobno podijelili.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.