Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupacija namjenske industrije PK FBiH objavila rezultate poslovanja

pgk

Grupacija namjenske industrije Privredne komore Federacije BiH prezentirala je statističke pokazatelje svih kompanija koje se bave proizvodnjom naoružanja i vojne opreme, kao i rezultate koje su kompanije ostvarile u 2017. godini u planskim aktivnostima.

Razgovarano je o problematici koja pogađa privredna društva iz namjenske industrije, te je doneseno nekoliko inicijativa i zaključaka koje će biti dio planskih aktivnosti za realizaciju ciljeva djelovanja Grupacije za 2018.godine.

Također je upriličen i obilazak proizvodnih pogona privrednog društva „Igman“ d.d., pri čemu su prisutni na licu mjesta mogli upoznati jednu od najbolje organiziranih proizvodnji u BiH.

Sjednici, koja je održana u privrednom društvu Igman d.d. u Konjicu, prisustvovali su predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije – Direkcije za namjensku industriju kompanija namjenske industrije Federacije BiH, te predstavnici Privredne komore FBiH.

Sjednicu je vodio predsjednik Grupacije namjenske industrije Federacije BiH Đahid Muratbegović direktor kompanije Igman d.d. Konjic, saopćeno je danas iz Privredne komore FBiH.