Globus

Bruxelles

Orbanov saradnik uhvaćen u gej orgijama, poznat kao borac protiv prava LGBT osoba

01/12/2020

List Derniere Heure objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je učestvovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa

Jedan od utemeljitelja mađarske vladajuće stranke Fidesz Jozsef Szajer, koji je u nedjelju iznenada podnio ostavku na mjesto zastupnika u Evropskom parlamentu, potvrdio je da je učetvovao na gej zabavi za vrijeme policijskog sata u Bruxellesu.

Szajer je u priopćenju rekao da je prekršio belgijske mjere protiv pandemije koronavirusa i izvinio se svojoj porodici, kolegama i biračima.

Dvadesetak ljudi, uključujući i Szajera i zasad nepoznate diplomate, novčano je kažnjeno zbog toga što su u petak navečer bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola.

Dva dana poslije Szajer je dao iznenadnu ostavku predsjedniku Evropskog parlamenta, u koji je biran četiri puta.

Jedan od najbližih Orbanovih saradnika

Szajer je jedan od najbližih saradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član povjerenstva koje je pripremalo nacrt novog ustava iz 2012. u kojem stoji da Mađarska mora brak štititi kao zajednicu muškarca i žene.

Krajem 1990-ih je studirao je na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa, kojeg Orban i Fidesz optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva.

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u petak navečer u vrijeme policijskog sata, koji je od 22 do 6 sati na snazi u glavnom gradu Belgije i sjedištu evropskih institucija.

Organizirana je na prvom spratu zgrade iznad gej bara Le Detour u samom centru Bruxellesa, neposredno kod gradske vijećnice.

Pokušao pobjeći

List Derniere Heure objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je učestvovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o partyju na kojem su većinom bili muškarci.

Kada je policija upala, više sudionika je bilo nago, a jedan je pokušao pobjeći i pritom se ozlijedio. Riječ je o zastupniku Evropskog parlamenta koji se pozvao na zastupnički imunitet, piše Derniere Heure.

Svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Komentari

Autor: Hina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.