Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Oslobađanje Mosula: Od ISIS-a preuzet teritorij od 1.836 kvadratnih km

01/12/2016

U sklopu akcije oslobađanja iračkog grada Mosula od terorističke organizacije ISIS do sada je vraćena kontrola nad 1.836 kvadratnih kilometara teritorije.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Iraka Akil Hazeli rekao je u Bagdadu, a tom prilikom se osvrnuo na akciju oslobađanja Mosula, te istakao kako je cilj ući u centar ovog grada.

“Tokom akcije oslobađanja vratili smo kontrolu od ISIS-a nad 1.836 kilometara kvadratnih teritorije. Kontrola je preuzeta nad više od 95 sela i regija”, istakao je Hazeli.

Naglasio je kako su najriskantniji i najvažniji frontovi u akciji povjereni policijskim snagama, koje su, prema njegovim riječima, spremne za kontrolisanje teritorije nakon što Mosul bude u potpunosti oslobođen od ISIS-a.

Hazeli je istakao kako su obavještajne službe počele sa radom na otkrivanju pripadnika ISIS-a koji su ostali u Mosulu.

“Počeli smo sa hapšenjem militanata. Ustanovljeno je također, kako se određeni broj njih kamuflirao među izbjeglice”, poručio je je Hazeli.

Komentari