Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Ostavila bebu u taksiju: Rekla taksisti da je u korpi mačka, pa pobjegla

ostavila_bebu

Majka koja je juče ostavila bebu u korpi u taksiju i taksisti rekla da je to mačka i da je pričuva dok ona nešto završi, snimljena je kako se nakon toga hladokrvno šeta gradom sa drugo dvoje djece

Policija iz Kraljeva pronašla je majku koja je ostavila bebu u korpi u taksi vozilu. Radi se o ženi za koja je, kako se nezvanično saznaje, rodom iz Smedereva, na privremenom je radu u Švicarskoj i ima sedmoro djece.

Majka koja je juče ostavila bebu u korpi u taksiju i taksisti rekla da je to mačka i da je pričuva dok ona nešto završi, snimljena je kako se nakon toga hladokrvno šeta gradom sa drugo dvoje djece, piše Blic.

Snimci sa signurnosnih kamera mjenjačnice u Vrnjačkoj Banji pokazali su da se majka, koja je hladnokrvno ostavila svoje dijete u taksiju i nije se po njega vratila, nakon toga šetala mirno, podizala novac sa bankomata i nije izgledala ni zabrinuto, ni potreseno.

Žena je inače u taksi ušla sa dvoje male djece i korpom. Kako je policiji ispričao taksista, nakon vožnje izašla je iz automobila i zamola taksistu da joj “pričuva mačku u korpi dok se vrati”.

Međutim, žena se nije vratila, taksista je otvorio korpu i vidio da se u njoj ne nalazi nikakva mačka, već beba!

Preplašeni i šokirani čovjek pozvao je policiju i zajedno sa policajcima bebu odvezao u ambulantu Hitne pomoći Doma zdravlja “Dr Nikola Džamič”.

– Tačno u 15.15 taksista, koji je iz Trstenika dovezao ženu sa tri djeteta, unio je nama u bolnicu novorođeno dijete. On nam je rekao da je mama samo ostavila bebu i otišla. Čovjek se našao stvarno u jako neuobičajenoj situaciji i pozvao je najprije policiju i zajedno sa policajcima dijete doveo nama – kažu u Domu zdravlja.

Kako dodaju zaposleni u ovom zdravstvenom centru, ljekari su odmah konstatovali da je u pitanju novorođeno dijete, staro najviše 48 sati!

– Beba je i dalje imala pupčanu vrpcu koja je klemovana, u pitanju je djevojčica. Odmah smo obavijestili i Centar za socijalni rad i dete smo hitno transportovali na odjeljenje neonatologije Opšte bolnice u Kraljevu – kažu u Domu zdravlja.

Beba je pregledana i smještena je u Opštoj bolnici u Kraljevu.

Direktorka Sunčica Babić iz kraljevačke bolnice kaže da je beba smještena po svim pravilima, da je teška dva kilograma i 800 grama.

– Urađene su labaratorijske, biohemijske i bakteriološke analize – dodala je doktorica i rekla da je beba dobrog opšteg stanja.

– Uspostavila je sve vitalne funkcije, djeluje zadovoljno i zdravo i nadamo se da će tako i ostati – kaže ona.

Kako RTS nezvanično saznaje, žena koja je ostavila bebu je rodom iz Smedereva i na privremenom je radu u Švicarskoj. RTS javlja da žena inače ima sedmoro djece!