Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđena na tri godine zatvora zbog posjedovanja analgetika

laura-plummer-

Egipatski sud osudio je Britanku Lauru Plummer na tri godine zatvora, nakon što je pokušala da prokrijumčari nekoliko stotina analgetika pri ulasku u zemlju, prenijeli su egipatski mediji.

Plummer (33) je ostala pri svojoj izjavi da je nevina i da su tablete “Tramadol” namijenjene njenom partneru koji je Egipćanin, a koji pati od hroničnih bolova u leđima.

“Tramadol” je jedan od zabranjenih medikamenata u Egiptu, jer se često koristi kao zamjena za heroin, prenosi AP.

Porodica Plumerove je izjavila da ona nije znala da je protivzakonito da unese “Tramadol” u Egipat i da ih nije sakrila pri ulasku u zemlju, jer je pomenuti analgetik dozvoljen medikament u Velikoj Britaniji.

Odbrana Plummerove je uložila žalbu na presudu.

Član britanskog Parlamenta iz Hulla, odakle je i Plummerova, Karl Turner je izjavio da su britanski sekretar spoljnih poslova Boris Johnson i ministar kancelarije za spoljne poslove Alistair Burt predstavili slučaj Plummerove egipatskim vlastima.

“Nadam se da će zdrav razum na kraju da pobijedi. Riječ je o pristojnoj ženi, koja je napravila strašnu grešku i koja ne bi trebala da ide u bilo koji zatvor, ne odnosi se to samo na egipatski zatvor”, rekao je Turner.