Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osumnjičen za dva ubistva: Ranjen sin bivšeg igrača Sarajeva

pucnjava srbija
Foto: Ilustracija

Vedran Repčić (32), sin Srebrenka Repčića, bivšeg fudbalera Sarajeva, a kasnije i Crvene zvezde, ranjen je jučer u pucnjavi u beogradskom naselju Voždovac

Pucnjava se dogodila u Ulici Dragice Končar, gdje se Vedran sastao sa poznanicima. Nakon kraće svađe, jedan od njih je izvukao pištolj i upucao ga, a napadači su pobjegli, piše Blic.

[yuzo_related]

Kako su kazali u Hitnoj pomoći, Vedran je prevezen u Urgentni centar na reanimaciju. U težem stanju je smješten na odjeljenje Intenzivne njege Urgentnog centra.

Vedran Repčić bio je osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva Predraga Milosavljevića, vlasnika prodavnice “Brka”. Utvrđeno je da je Repčić došao u prodavnicu u namjeri da je opljačka, a kada se Milosavljević usprotivio, Repčić je iz “kalašnjikova” pucao u njega.

Repčić je tada bio optužen i da je ubio taksistu Branka Topalovića 14. oktobra 1996. Tih optužbi je oslobođen, jer, kako je rekao sudija, “nije bilo materijalnih dokaza da je Repčić ubio taksistu”.

REpčić za vrijeme igranja u FK Sarajevo

Repčić za vrijeme igranja u FK Sarajevo

Vedranov otac Srebrnko Repčić u Sarajevo je 1975. godine došao iz dobojske Sloge, da bi 1979. prešao u Zvezdu. Za tim s Koševa skupio je 132 nastupa i postigao 35 golova, što ga je činilo drugim strijelcem kluba u tom periodu, odmah iza Safeta Sušića.