Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pucao kroz prozor

Osvanula snimka vatrenog obračuna u Pazaru: Emir pokušao ubiti Amina

pucnjava pazar

Prema prvim informacijama, razlog obračuna su stari dugovi iz prošlosti

Video nadzor u Novom Pazaru uhvatilo je trenutak kada je u četvrtak oko 14.30 sati više hitaca ispaljeno na Amina Starčanina, sina novopazarskog biznismena.

Za napadačem Emirom Hadžimujovićem policija intenzivno traga.

Prema prvim informacijama, razlog obračuna su stari dugovi iz prošlosti. Na snimku se vidi kako napadač pravi polukružno skretanje u crvenom Golfu 5, zaustavlja se i potom kroz prozor puca u Starčanina.

Tom prilikom je Amin S. navodno pogođen u nogu, iznad koljena, a Emir Hadžimujović se daje u bjekstvo, piše Sandžakpress. Amin Starčanin je, prema riječima očevidaca, izašao iz automobila s prostrelnom ranom u nozi tražeći pomoć od prolaznika.

U tom trenutku nailazi njegov brat Emir, koji se nalazio u blizini, vraća brata u automobil i brzo ga odvozi u bolnicu.

Pripadnici MUP-a odmah su izašli na lice mjesta, izvršili uviđaj, a za Hadžimujovićem se još uvijek traga.

Ovo nije prvi incident koji je Hadžimujović imao sa porodicom Starčanina. Još ranije su, kaže Emir Starčanin, zapalili njegov privatni automobil. Emir navodi da je to djelo bande koji predvodi Hadžimujović.

Inače, Emir se bavio kik-boksom, a 2016. godine je teško povrijeđen u jednoj pucnjavi nakon koje je bio ostao nepokretan. U njega je, nakon koncerta Šaka Polumente, pucao Dženan Kačar (35) i nanio mu teške povrede kičme zbog kojih više nije mogao da pomjera noge.