Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Otac im umro od korone, majka zaražena: Troje mališana ostali sami u kući

korona_srbija101_ap_andrew_medichini_1000x0

Podsjećanja radi, troje dece, po procjeni Centra za socijalni rad ostala su sama nakon što je otac preminuo, a majka hospitalizovana

Troje djece iz Vranja u Srbiji, čiji je otac preminuo od komplikacija koje je izazvala infekcija COVID-19 su negativna na koronavirus.

Mališani su testirani u petak večer i rezultati su pokazali da su zdravi. Druga dobra vijest nakon tragedije koja je zadesila ovu porodicu iz sela Suvi Dol, je ta da je drugi test pokazao da je i majka negativna.

Očekuje se da u u roku od 24 sata test bude ponovljen, ako je ponovo negativan majka će moći da zagrli svoje troje djece, sina i dvije kćeri.

Podsjećanja radi, troje dece, po procjeni Centra za socijalni rad ostala su sama nakon što je otac preminuo, a majka hospitalizovana.

Uprkos brojnim spekulacijama iz lokalne samouprave kažu da nije bilo nikakvog propusta i da je sve urađeno po protokolu, piše Srpskainfo, i na osnovu procjene stručnih službi, koje su zaključile da bi svako dodatno izmještanje bila dodatna traumatizacija djece.

Pomogli su kako kažu djeci ne samo logistički već i finansijski. Radnik Centra je procijenio da je za njih najbolje da ostanu u kući i da je najstarije dijete koje ima 16 godina sposobno da brine o drugo dvoje.