Jasmin Terović

Na aerodromu Sarajevo sve spremno za prihvat bh. državljana iz Švedske

aerodrom

Terović je pozvao građane da se pridržavaju mjere izolacije, jer će u suprotnom biti smješteni u paviljon sedam Studentskog doma Bjelave

– Direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmin Terović izjavio je da je sve spremno za prihvat bosanskohercegovačkih putnika iz Švedske, koji će večeras stići na aerodrom u Sarajevu.

– Pripremljena su dva šatora u kojima će se obaviti trijaža. Nakon toga, sa pet autobusa GRAS-a, uz poštivanje socijalne distance, bit će prevezeni u Studenski dom Bjelave. Zato smo jutros obišli prostorije u ovom domu i one u potpunosti ispunjavaju uslove za boravak – rekao je Terović na pres- konferenciji Vlade Kantona Sarajevo i Štaba Civilne zaštite KS.

Također, pozvao je građane da se pridržavaju mjere izolacije, jer će u suprotnom biti smješteni u paviljon sedam Studentskog doma Bjelave.

Prema Odluci Vlade KS da se određuje karanten na području Kantona Sarajevo u domu “Bjelave”, iz budžeta Kantona Sarajevo će se finansirati troškovi korištenja objekta za karanten, troškovi za prevoz osoba sa aerodroma do objekta, kao i troškovi osiguranja objekta, dok će Federacija BiH objekat dobiti bez naknade, ali će snositi troškove ishrane, smještaja, liječenja, režijske troškove i eventualno druge hitne nepredviđene troškove.