Otac monstrum ubio jednogodišnjeg sina, pa tražio pomoć od komšije

kurtic

Otac monstum Kurteši Kurtić (25) iz Zemuna, koji je na smrt pretukao svog jednogodišnjeg sina D. M, poslije zločina je tražio pomoć od komšije,

Komšija optuženog Kurtešija je jučer u Višem sudu u Beogradu svjedočio da je ubica dotrčao kod njega poslije zločina, prenosi Alo!.

– Došao je kod mene i molio me za pomoć. Rekao je samo da dijete treba hitno da ide u bolnicu. Nisam ga pitao šta se dogodilo, niti mi je on govorio šta je bilo s djetetom. Tek kada su ga unijeli u kola, vidio sam da je dijete modro! U bolnici sam čuo da je dijete u kritičnom stanju – posvjedočio je komšija.

Optuženi Kurtić i dalje čeka suočenje sa nevjenčanom suprugom G. M. (37), koja je zatekla mrtvo dijete. Ona se u decembru prošle godine nije pojavila na suđenju, a Viši sud u Beogradu i dalje ne može da je pronađe i uruči joj poziv za ovo suđenje.

– Dječakova majka je krunski svjedok. Prva je po dolasku kući vidjela muža, neposredno poslije zločina. Sud će saslušavati ostale svjedoke dok se ona ne pojavi, ali je njeno svjedočenje najbitnije. Od njene izjave direktno zavisi visina kazne, jer se upravo ona suočila s Kurtešijem oči u oči poslije ubistva. Od nje se očekuje da kaže šta je vidjela, šta joj je nevjenčani muž rekao kada je tražila objašnjenje zašto dijete leži nepomično, jer je poslije hapšenja izjavio da je bio pod dejstvom alkohola i koktela lijekova i da navodno nije znao šta radi – kaže izvor blizak sudu.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti Kurtića da je 17. juna 2015. pretukao sina jer je posumnjao da nije njegovo dijete!

Zločin se dogodio u popodnevnim satima, u trenutku kada je beba ostala sama s ocem. Tužilac je ostao pri tvrdnji da je riječ o teškom ubistvu, za koje je zaprećena kazna od 40 godina robije.

Teza odbrane jeste da odgovornost za smrt djeteta ne snosi optuženi i da je dijete imalo šanse da preživi da je operisano odmah po prijemu u bolnicu.

Kurtić je prilikom saslušanja na sudu, kako su mediji saznali, odglumio da je za smrt sina saznao tek kada je doveden u tužilaštvo.

Kurtić je poslije hapšenja pokušao da opravda monstruozni čin sumnjama da dječak nije njegov sin.

Dječaku je od udaraca pukla slezina i imao je akutno unutrašnje krvarenje. Prema tvrdnjama Kurtićevog advokata Dragomira Mrdalja, dječak je primljen kao hitan slučaj u KBC „Zemun“, gdje je bio sat i po, ali nije pregledan.

– Dijete je bez dijagnostike upućeno u Institut za majku i dijete, ali ni tamo niko nije našao za shodno da mu opipa puls, niti uradi krvnu sliku i ultrazvuk stomaka. Operisan je tek u Urgentnom centru, ali je bilo suviše kasno i sutradan je preminuo – kaže branilac.