Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati jezivi detalji ubistva bebe u Zemunu, otac se brani šutnjom

kurtesi123

Kurteši Kurtić (25) koji je osumnjičen da je prije tri dana u Zemunu do smrti pretukao svog jednogodišnjeg sina D. M, sproveden je danas na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu

Kako “Blic” saznaje, Kurtić se branio šutnjom, a zamjenik tužioca predložio je sudu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i uznemirenja javnosti.

Odluku o određivanju pritvora uskoro bi trebalo da saopšti Viši sud.
zemun

Podsjećamo da je jednogodišnjeg D. M na smrt pretukao otac Kurteši Kurtić (25) u romskom naselju Vojni put u Zemunu. Beba je sa teškim povredama glave, jetre i slezene hitno operisana u Urgentnom centru, ali je juče preminula.

Kurteši je priznao da je kriv, ali se pravdao time što je pio lijekove i alkohol.

Zločin se dogodio u popodnevnim satima u trenutku kada je beba bila sama u kući sa ocem. Prebijenu bebu je prvo u kući vidjela majka.

Ona je, kako “Blic” nezvanično saznaje, ljekarima u Urgentnom centru rekla da je “izašla da kupi hranu”, a u kući je ostavila Kurtića koji je, navodno, spavao. Ipak, kada se vratila zatekla je jeziv prizor. Izbezumljena žena, koja je u poodmakloj trudnoći, odmah je počela da doziva u pomoć.

Detalji istrage

Kurtić je, kako je utvrđeno u istrazi, u srijedu poslije podne zgrabio dijete za noge i tresnuo ga desetak puta o sto.

Potom ga je bacio na zemlju i krvnički išutirao, da bi ga na kraju onesviještenog od udaraca stavio u krevetac, pokrio i mirno legao u krevet.

Doktori kažu da je nesretna beba imala “jezive povrede” – višestruke prelome lobanje i povrede unutrašnjih organa.

– Jadni dečak nije imao nikakve šanse da preživi, skoro da nije bilo nijedne kosti koja mu nije bila polomljena, a brojni unutrašnji organi bili su smrskani – opisuje jedan ljekar.