Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Ditini proizvodi uskoro na policama Konzuma

19/06/2015

Proizvodi Fabrike deterdženata Dita-Tuzla za nekoliko dana naći će se na policama Konzuma, najvećeg trgovačkog lanca u BiH.

Rezultat je to drugog sastanka o saradnji, koji su predstavnici ove dvije kompanije, nakon Tuzle, organizirali i u Sarajevu, prilikom kojeg je rukovodstvo Dite obećalo isporuku proizvoda čim budu spremni za distribuciju.

„Raduje nas što će Ditini proizvodi krasiti police naših prodajnih objekata i time dodatno obogatiti ponudu domaćih proizvoda. Kada smo imali prvi sastanak o saradnji, prije nekoliko dana u Tuzli, a nakon toga i ovaj u Sarajevu, mi smo ponudili podršku Diti u vidu otkupa svih proizvoda, te finansijsku podršku za unaprijeđenje proizvodnje“, istakao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma i dodao: „Naši kupci traže Ditine proizvode, kako bi i oni kupovinom istih dodatno doprinijeli razvoju ove kompanije. Uradili smo sve da do toga dođe i sada samo čekamo Ditinu isporuku“.

Konzumova podrška radnicima i rukovodstvu Dita-Tuzla ima za cilj da unaprijedi ekonomiju u Tuzlanskom kantonu, ali i u Bosni i Hercegovini, jer pokretanje proizvodnih pogona će rezultirati i novim radnim mjestima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.