Tragedija u Hrvatskoj

Otac poginule djevojčice: Išao je velikom brzinom, uzeo mi je cijeli život

otac zg33

U suzama je opisao šta se sinoć dogodilo

U Zagrebu se sinoć oko 21 sat dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala djevojčica.

Prema neslužbenim informacijama, poginula je djevojčica u dobi od sedam godina. Na nju je, dok je prelazila cestu u pratnji jednog roditelja, oca, preko pješačkog prijelaza, naletio BMW krapinskih registracijskih oznaka.

HRT je razgovarao s ocem djevojčice koji je bio s njom u trenutku kada ju je udario automobil.

U suzama je opisao šta se sinoć dogodilo.

“Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako”, rekao je i zaplakao. Upitan može li procijeniti koliko je brzo vozio vozač automobila ispričao je kako je jurio od 80 do 100 km/h.

“Ja sam stajao na zebri, jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao čekajte cure, vidite kako ovaj juri.

Stali smo. I ja slušam rekoh nema nikoga…jer je zavoj, nepregledno je i po zvuku… Ne vidim nikoga i ja kažem možete cure…i moja Greta je krenula. I ovaj je dojurio, koja je to brzina bila… Vidite, nema tragova kočenja, da nema ničega, 80, 90…100”, rekao je otac djevojčice za HRT plačući.

 

Neprilagođena brzina

“Jučer, oko 21 sat i 5 minuta, u mjestu Blato, 33-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, upravljao automobilom marke BMW krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskršća s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na sedmogodišnju curicu koja se kretala preko pješačkog prijelaza uz prisustvo roditelja.

Usljed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Uviđaj je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 sati bio je obustavljen saobraćaj. Kriminalističko istraživanje je u toku”, saopćili su ranije iz policije.