Globus

ignorisao savjete roditelja

Otac se bori za život nakon što je sin izašao sa društvom i zarazio cijelu porodicu

18/07/2020

Muškarac se bori za život nakon što ga je koronavirusom zarazio sin koji je odbijao poslušati savjet roditelja te nositi masku. 21-godišnjak je izlazio s društvom pa covid-19 donio kući i zarazio pet članova porodice

John Place je tri sedmice na odjelu intenzivne njege. Njegov sin je ignorisao savjete roditelja te se družio s prijateljima bez maske na licu.

Muškarac se bori za život nakon što ga je koronavirusom zarazio sin koji je odbijao poslušati savjet roditelja te nositi masku. 21-godišnjak je izlazio s društvom pa covid-19 donio kući i zarazio pet članova porodice.

Iako su se njegova pomajka Michelle Zymet i troje djece oporavili nakon tri sedmice, tata John Place, inače dijabetičar, završio je u bolnici.

“Svaki put kad je sin izlazio iz kuće, molila sam ga da ponese masku, da pere ruke. Uvjeravao me da ne brinem i da će sve biti u redu”, rekla je Michelle za 7 News Miami.

42-godišnji John je tri sedmice na odjelu intenzivne njege. Prije par dana je skinut s respiratora, ali njegova bitka još uvijek traje.

“Bori se doslovno svake minute”, dodaje Michelle kojoj najteže pada što ga ne mogu posjetiti.

“Svi smo pozitivni na covid. Niko ne može izaći iz kuće. Ne smijemo nikamo, ne mogu vidjeti muža. Teško je i uplašena sam.”

Michelle apelira na druge da nose masku i peru ruke što je češće moguće.

“Ovo nije šala. To je opasan, smrtonosan virus i niko nije imun”, zaključila je.

John još uvijek ima teškoće s disanjem i povremeno treba kisik. Porodica je organizirala i crowdfunding kampanju kojom prikupljaju novac za bolničke račune. Dosad su skupili preko 35 hiljada dolara, a cilj je 50 hiljada.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.