Otac upucao sina Sanjina nakon što je on krenuo nožem na njega

bjelovar tragedija333
Foto: 24sata.hr

U srijedu je u 13.30 sati Radovan Ratko Vujčić (61) izveden pred suca istrage Županijskog suda, koji će mu najvjerovatnije odrediti istražni zatvor.

Ratko je u ponedjeljak nakon 17 sati hicem iz pištolja ubio sina Sanjina (40) u svojoj kući u Pupačićevoj u Bjelovaru.

U četvrtak u 14 sati Sanjina će pokopati. Na osmrtnici na kući stoji da su ožalošćeni otac Ratko, majka Slavica, bivša supruga i pokojnikova djeca.

Povijest netrpeljivosti između oca i sina seže daleko u prošlost, ali se intenzivirala u posljednjih godinu dana. Sin se rastavio od supruge, koja je s dvoje djece ostala živjeti sa Sanjinovim roditeljima u dvorišnom objektu. Prema izvoru 24sata.hr, Sanjin je u ponedjeljak nazvao oca kako bi došao u roditeljsku kuću, obećavši da će se pristojno ponašati.

Došao je s jednim prijateljem, ali je ubrzo “planuo”. Rekao je kako će napokon završiti s porodičnom “pričom” te ubiti oca i majku, a potom i sebi oduzeti život jer nema izlaza, tvrdeći da je ostao bez posla.

Krenuo je nožem prema ocu, koji je sa Sanjinovom majkom Slavicom sjedio preko puta njega. Otac je izvukao pištolj i ispalio hitac kojim je presudio sinu.

Ubrzo se predao policiji.

No direktor Hitne pomoći Stjepan Matoš rekao je da nema ni govora o otkazu jer je bio na bolovanju, a kao radnik je bio bez greške. Doduše, sredinom ovoga mjeseca trebao je odgovarati po kaznenoj prijavi za premlaćivanje oca i prijetnje roditeljima.

– Vjerovatno se bojao da će, ako ga osude na zatvor, ostati bez posla – rekao je, i sam šokiran, njegov kolega s radnog mjesta.

Podsjećamo da se Sanjin odrekao oca i na svom profilu na Facebooku napisao prije dva mjeseca:

“Sad pokušavaš nauditi meni preko moje djece, ali shvati da upravo njima radiš štetu, i to isključivo iz vlastitih interesa i osvete. Mogao si starost provesti u veselju, a ti je provodiš u mržnji i osvetama”.

Kompletna porodica je pod sedativima zbog tragedije.