Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večernje novosti

Otišao da organizuje prevoz kokaina iz Kolumbije: Vladimira Vidakovića ubili “receptom smrti”

Untitled-12222

Zasad se sumnja da je Vidakovića ubila konkurencija. Vjeruje se da je primjenjen “recept smrti”

Vladimir Vidaković (30) iz Pančeva, brat ubijenog Miloša Vidakovića, pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji. On je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica na osnovu dokumenta Srbije koji su bili na njegovo ime. Njegov brat Miloš ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je objedinjen u procesu za likvidaciju Nikole Bojovića, pišu Novosti.

Kolumbijski mediji izvjestili su o “sumnjivoj smrti Srbina turiste”. Izvor Novosti iz srpske policije tvrdi da postoje sumnje da je on usmrćen jakom dozom narkotika. Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno Vidaković umro. Urađena je obdukcija i čekaju se rezultati.

Ovaj Pančevac je, inače, kao i njegov brat koji je ubijen prije nekoliko godina u Budvi, stari znanac srbijanske policije. Dovođen je u vezu sa dilanjem narkotika, ali i sa drugim krivičnim djelima.

– Postojali su operativni podaci da je Vladimir Vidaković, poslije smrti brata, razgranao posao sa narkoticima, pa čak i da posjeduje laboratorij za uzgoj marihuane u Španiji – priča izvor iz policije.

Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu. Taj kanal je funkcionisao nekoliko mjeseci.

Vladimir Vidaković

Zasad se sumnja da je Vidakovića ubila konkurencija. Vjeruje se da je primjenjen “recept smrti”, kao i kod ubistva Nenada Opačića. On je namamljen, a zatim mu je poturena smrtonosna doza narkotika. Okolnosti Vidakovićeve smrti i dalje se istražuju.

Inače, Vladimirov mlađi brat Miloš ubijen je u sačekuši početkom jula 2013. godine. Ubica i saučesnik su došli na motoru i otvorili vatru pred prepunim starim gradom u Budvi. Ubijen je na licu mjesta.

Interesantno je da su braća Vidaković bila poznata i crnogorskoj policiji i to ne samo po druženju sa sportistima i pjevačima, već zbog brojnih krivičnih djela sa kojima su dovođeni u vezu. U njihovom kriminalnom kartonu zabilježen je i brutalni napad na policajce.

Za Miloševu smrt su u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni Miloš Vojinović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića. Za ovu likvidaciju sudilo se u istom postupku kao i za ubistvo Nikole Bojovića.