Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriven identitet

Otkriven identitet oca koji je bacio djecu s prvog sprata kuće: “Naprosto je lud sam po sebi”

pag2

“Njegova žena je dolazila u kamp na mini disco”

Otac koji je jutros bacio četvero djece s prvog kata kuće u Pagu, pri čemu je dvoje djece teško povrijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.

Index saznaje da je riječ o Josipu Rođaku koji je prije desetak godina doselio iz Virovitice.

Informaciju koju je prvi objavio Index da otac koji je bacio djecu s prozora kuće potvrdili su iz kampa Šimuni. potvrdili su iz kampa. Potvrdili su da je muškarac koji je bacio četvero djece s prvog sprata njihov zaposlenik.

“U ovom trenutku ne možemo, niti želimo komentarisati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u toku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac radnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama”, poručili su.

Bivši zaposlenik kampa: Majka je dovodila djecu u kamp, a onda išla piti

Index je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših zaposlenika Kampa u Šimunima koji je tamo radio kao animator. Kako nam je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka.

Ispričao je događaj otprije pet godina.

“Njegova žena je dolazila u kamp na mini disco. Ona je ostavila djecu nama da se mi brinimo o njima, dok je ona išla piti u kafić”, ispričao nam je.

“Djeca su bila užasno prljava”, dodao je.

Kako je ispričao za Index, zbog nedoličnog ponašanja majci je bio zabranjen ulaz u kamp.

VEZANI TEKST Otac bacio četvero djece sa šest metara

“Tresem se od jutra i potpunom sam šoku. Na sam spomen se ježim. Ovo je nezamislivo. Znamo te ljude, godinama ovdje žive i uvijek su o tom ocu kružile razne priče, ali nikada nismo ni pomislili da bi bio kadar ovakvo što napraviti”, kaže jedna od komšinica koja poznaje porodicu za 24sata.hr. Dodaje da su svi znali kako su djeca jako vezana za majku.

– Po njima se vidjelo da imaju neke probleme, djeca su uvijek za majkom hodala kao pačići. Najstarija djevojčica (8) ne može normalno komunicirati i već je trebala završiti prvi razred, dakle starija je od generacije s kojom ide u školu – dodala je susjeda.

Pitali smo je da li se o ocu ikada pričao da možda ima PTSP ili nekih drugih poteškoća kaže: “Ma ne, on je naprosto lud sam po sebi.”.

Poznato stanje djece koje je otac bacio s balkona: Radnik hitne pomoći se šokirao kad ih je vidio