Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriven supertunel narkobosova kroz koji može da prođe voz

supertunel-narkobosovi2

Krijumčari s američko-meksičke granice toliko su se usavršili u operacijama prebacivanja droge da je u “supertunelu” otkrivenom protekle nedjelje pronađena i železnička pruga. Tunel se dužinom osam terena za američki fudbal, od skladišta u Tihuani do skladišta u San Dijegu i ima željezničku mrežu, osvjetljenje, priključke za struju i metalne grede kojima se sprečava urušavanje zemlje.

Vlasti su konfiskovale najmanje 12 tona marihuane čija je ulična vrijednost šest miliona dolara i uhapsile 22 ljudi u San Dijegu i Tihuani u vezi s otkrićem jednog od najvećih tunela pronađenih posljednjih godina.

supertunel-narkobosovi1

– Skoro svake godine uočimo supertunel koji treba da krene s upotrebom. Taman kada krijumčari pomisle da mogu da krenu u posao, mi ih izbacimo iz njega – navodi za CNN Lora Dafi, američka državna tužiteljica za područje južne Kalifornije.

Novoizgrađeni tunel otkriven je u okviru šestomjesečne istrage koja je započela prošlog maja i u kojoj je učestvovao i agent na tajnom zadatku čiji je zadatak bio pomoć u transportu kanti s iskopanom zemljom iz skladišta. On je krijumčarima onda ponudio i da im prevozi i skladišti drogu.

Kraj tunela u San Dijegu nalazi se na samo 800 metara od graničnog prelaza Otaj Mesa. Krijumačari su u srijedu saopštili agentu na tajnom zadatku da treba da prebace tovare marihuane tunelom iz jednog u drugo skladište. Vlasti vjeruju da je to trebalo da bude prvi put da je veća količina droge trebalo da bude prevezena tunelom.

U srijedu uvečer, vlasti su stavile pod svoju kontrolu “sofisticirani prekogranični supertunel”. To je deseti tunel za previoz velikih količina droge otkriven na području San Dijega od 2006. godine. Američke vlasti su do sada otkrile ukupno 75 tunela za krijumčarenje, mahom u Kaliforniji i Arizoni.

https://www.youtube.com/watch?v=p0_3eUVUBS0