Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otmičar namamio dječaka iz BiH plišanom igračkom u berlinskom parku

ormica

Četverogodišnji Muhamed Januzi, koji je u Njemačku s porodicom doselio iz BiH prije dvije godine, je ubijen, piše Bild.

Dječak je otet prvog oktobra u Berlinu, a za svaku informaciju koja bi dovela do njega policija je ponudila nagradu od 20.000 eura.

muhamed berlinNjegovo tijelo policija je pronašla u prtljažniku automobila 32-godišnjeg otmičara, koji je priznao zločin.

Muhamed je otet u Berlinu ispred zgrade Državnog zavoda za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Njegova majka je ušla u zgradu kako bi uzela dječji doplatak, a on je sa sestrom i bratom bio u obližnjem parku.

Otmičar je dječaka namamio plišanom igračkom na igralištu, a sve je snimio slučajni prolaznik.

Poslije otmice, policija je objavila i videosnimku sigurnosnih kamera na kojoj se vidi lik otmičara koji drži za ruku dječaka i mirno se udaljava gradskim trgom u Berlinu.

Kasnije je ponuđena i nagrada od 20.000 eura onome ko pronađe malog Muhameda, ili čovjeka za kojega se sumnja da ga je oteo. Majka Aldijana Januzi ispričala je poslije otmice njemačkim medijima kako je u ovoj zemlji potražila sigurnosno okruženje nakon što joj je poginuo suprug.

– Muhamedov otac je poginuo u BiH i tamo više nije bilo sigurno za nas. Ovdje smo došli prije dvije godine i djeci sam htjela osigurati sigurno okruženje – navela je majka otetog dječaka.

Snimke sa sigurnosnih kamera prikazuju mališana kako napušta zavod s nepoznatim muškarcem 1. listopada. Dječakova majka Aldijana tog dana je došla sa svojom djecom preuzeti socijalnu pomoć.

Međutim, kako se u isto vrijeme ispred zgrade nalazilo nekoliko stotina izbjeglica koji su čekali svoju registraciju, Muhamed se izgubio u gužvi. Nakon što je shvatila da nema njenog sina, Aldijana je odmah pozvala policiju koja je sve do jučer tragala za dječakom.

Ponudili smo i nagradu za sve one koji znaju nešto o otmici malog Muhameda, a već istoga dana smo i dobili traženu informaciju. Prethodno su javnosti dali fotografije nadzorne kamera koje su snimile otmičara. U to vrijeme dječak je na sebi imao crveni džemper, bijele cipele, traperice i zeleni ruksak na leđima.

Na žalost, potraga je tragično okončana – zaključuju iz policije. Javnost traži najstrožu kaznu za otmičara.