Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je čovjek koji je jutros u Zagrebu likvidirao svog oca

ivan nujic

Danas je stanovnike Zagreba potresla vijest o ubistvu njihovog 77-godišnjeg sugrađanina.

Naime, 41-godišnji Ivan Nujić, koji se godinama liječio na psihijatriji, jutros je rano ujutro nožem ubio vlastitog oca. Uhapšen je nakon što je sam nazvao policiju i obavijestio ih da je ubio oca.

Naknadno se saznalo da je Nujić prije 21 godinu ubio vlastitu majku u istom stanu u novozagrebačkom naselju Travno. Zadavio ju je telefonskom žicom, a potom je otišao u obližnji kafić, posudio sjekiru, te njome raskomadao majčino tijelo i spremio ga u ostavu.

Njegove komšije govore kako se ubica dugi niz godina liječio na psihijatriji, a na terapije ga je vodio upravo otac.

Njegov Facebook profil otkriva da se radi o, najblaže rečeno, nestabilnoj osobi. Na njemu je prilično aktivan, pa je tako redovno objavljivao krajnje nesuvisle postove. Između ostalog, pisao je i o činjenici da je ubio majku, a u nemalom broju postova piše o katoličkom nadbiskupu Alojziju Stepincu i to s neskrivenim divljenjem, baš kao i o svećeniku Zlatku Sudcu.

“Ja, jer nisam htio biti pederska kurva, ja sam morao ubiti majku jer je dovela ljubavnika da me siluje i to nakon smirivanja u ludnici sa 17. Teško sam ozlijedio zatvorenika (razvalio), jer mi je htio iskopati oči. Nagrađen sam s maksimum kaznom od 20 godina, samo zato što je tako bilo 1997, iako sam se patio k’o Isus i nikome nisam ništa napravio”, stoji u jednoj od Nujićevih objava na Fejsu.

Samo pet dana prije nego je ubio oca, Nujić je na Facebooku objavio:

“Ja, kad sam likvidirao majku, u policiji sam se smijao kao tigar.”