Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi kompleks, novi stanari

Ovo je crnogorski “Pentagon”, mjesto u kojem se kriju pripadnici kriminalnih klanova

pentagon kotor

Kompleks zgrada poznat pod ovim imenom relativno je mlado naselje: njegova gradnja počela je tokom 2014. godine i dovršena prošle godine

Pripadnici ozloglašenog crnogorskog škaljarskog klana uglavnom žive u “Pentagonu”, naselju iznad Škaljara koje se smatra nezvaničnim centrom rada ove kriminalne grupe. Uprava policije Crne Gore ovih dana provjerava svu imovinu vođa ovog klana, ali i nekoliko visokorangiranih pripadnika suparničkog, kavačkog, klana.

Policija provjerava imovinu Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke grupe, ali i šefova suparničkog klana škaljaraca Igora i Jovice Vukotića, Ranka Radulovića, Milića Minje Šakovića i Stevana Stamatovića. Sumnja se da se imovina ovih kriminalaca procjenjuje na više miliona eura.

Svi oni posjeduju brojne nekretnine, a policija sumnja da su sve to kupili novcem zarađenim od trgovine drogom i drugih krivičnih djela.

Pripadnici škaljarskog klana svoju bazu uglavnom imaju u “Pentagonu” i ovo naselje bilo je nekoliko puta na udaru policije. Posljednji put prije tačno godinu dana, kada su pretresene prostrije Igora Dedovića, jednog od navodnih vođa škaljarskog klana, i još nekoliko pripadnika ove grupe.

Policija je tada provjeravala i zakonitosti sticanja novca za gradnju kompleksa “Pentagon” u Kotoru i kupovinu stanova u ovoj zgradi.

Tada je pretresen i stan Aleksandre Đurić, supruge pokojnog Dalibora Đurića, koji je ubijen prošle godine dok je šetao poluotvorenim odjeljenjem podgoričkog zatvora. Ona je bila meta pretresa i u prošloj akciji policije.

Šta je “Pentagon”?

Kompleks zgrada poznat pod ovim imenom relativno je mlado naselje: njegova gradnja počela je tokom 2014. godine i dovršena prošle godine.

Radi se o relativno luksuznom kompleksu, na prestižnoj lokaciji. Smješten na oko 100 metara iznad nivoa mora, ima pogled na kompletan kotorski dio bokokotorskog zaliva.

Uprkos padu cijena nekretnina posljednjih godina u Crnoj Gori, kvadrat stana u ovom kompleksu i dalje je oko 2.000 eura.