Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

masakr u teksasu

Ovo je napadač koji je u školi ubio najmanje 19 učenika i dva nastavnika

ramos

Društvenim mrežama se dijeli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, prije nego što je krenuo ubijati nevine žrtve

U osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno najmanje 19 djece i dvije odrasle osobe. Do pucnjave je došlo u 11:17 sati po teksaškom vremenu (19:18 po našem vremenu) u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa.

Više od 10 djece je povrijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih oko 500 i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa.

Istraga je u toku, a više informacija očekuje se danas.

Ko je napadač?

Osumnjičenik, 18-godišnji Salvador Ramos, također je poginuo, vjerovatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u Osnovnoj školi Robb, 130 kilometara od grada San Antonija.

“On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a vjerovatno i pušku. Živio je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mjesto događaja”, objavio je guverner.

Prije napada na školu ubio je i svoju baku.

Društvenim mrežama se dijeli video na kojem se vidi trenutak kada je napadač ušao u osnovnu školu, prije nego što je krenuo ubijati nevine žrtve.

Pucnjave na javnim mjestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput New Yorka, Chicaga, Miamija i San Francisca, napose nakon pandemije 2020.

Sredinom svibnja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojemu je ubijeno 10 crnaca u trgovini u Buffalu, u saveznoj državi New Yorku.