Ovo je sestra ubijene Jasmine, poznat je i motiv ubistva!?

smiljana

Tijelo je pronađeno u zamrzivaču pod stepenicama u kući u kojoj je živjela šesteročlana porodica, od kojih je dvoje maloljetnika

Smiljana Srnec privedena je na ispitivanje u varaždinski DORH. Državni advokat novinarima koji se nalaze ispred uskoro će dati izjavu.

Podsjetimo, Hrvatsku i cijeli region je proteklog vikenda potresla vijest o lešu koji je 19 godina bio u škrinji u međimurskom selu Palovec. Utvrđeno je kako se radi o nestaloj Jasmini Dominić, kojoj se svaki trag izgubio 2000. godine kad je imala 23 godine, piše Index.

Pronalazak tijela Jasmine Dominić, 19 godina nakon nestanka, u škrinji porodične kuće u međimurskom mjestu Palovcu, slučaj je kakav se ne pamti u Hrvatskoj.

Obdukcijom je utvrđeno da tijelo definitivno pripada Jasmini Dominić čiji je nestanak službeno prijavljen 16. augusta 2005. godine, ali nestala je pet godina ranije.

Za ubistvo se sumnjiči Jasminina sestra Smiljana Srnec. Prema još uvijek neslužbenom nalazu obdukcije, uzrok smrti nesretne žene je puknuće lobanje, a zadana su joj najmanje dva udarca u glavu tupim predmetom.

Tijelo je pronađeno u zamrzivaču pod stepenicama u kući u kojoj je živjela šesteročlana porodica, od kojih je dvoje maloljetnika.

Bilo je skvrčeno, s glavom stisnutom u koljenima te prekriveno smrznutom hranom. Tijelo je u zamrzivaču navodno bilo prekriveno crnom vrećom za smeće te potom plahtom i još jednom vrećom za smeće, a na glavi je bila sasušena krv.

Motiv ubistva ljubomora ili nasljedstvo?

Komšije porodice podijeljene su oko motiva ubistva. Jedni vjeruju da je motiv ljubomora, drugi da je Jasmina ubijena zbog imanja.

– Jasmina je bila zgodna. Sitna, ali zgodna. Smiljana nije. Ona je više onako krupni tip. Možda su bacile oko na istog čovjeka pa se posvađale – kažu mještani.

U vrijeme kada se pretpostavlja da je Jasmina ubijena Smiljana je rodila prvo dijete.

– Niko ne zna ko je otac – kažu mještani.

Godinama kasnije Smiljana se udala za lokalnog keramičara.

– On je sitan, a ona krupna. Znalo se ko je gazda u toj kući – kažu.

Zbog Smiljaninog gazdovanja, vjeruju, suprug nikada nije ni pomislio da pogleda u zamrzivač u kojem je ležalo Jasminino tijelo. Do prošlog vikenda.