Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Srbiji

Ovo su supružnici koji su pronađeni mrtvi, obdukcija pokazala da su likvidirani (VIDEO)

ubijeni

Snežana je usmrćena oštrim predmetom, a Svetislav, najvjerovatnije, vatrenim oružjem, jer je obducent u njegovoj glavi pronašao zrno od metka

U porodičnoj kući u zaseoku Lešje kod Jagodine u ponedeljak su pronađena beživotna tijela Svetislava Milenkovića zvanog Tisa (69) i njegove supruge Snežana Plašintović (54).

Prema prvim nezvaničnim informacijama, obdukcija je pokazala da je riječ o dvostrukom ubistvu. Snežana je usmrćena oštrim predmetom, a Svetislav, najvjerovatnije, vatrenim oružjem, jer je obducent u njegovoj glavi pronašao zrno od metka. Na licu mjesta čahure nisu pronađene.

Iako se u ponedjeljak u prvom trenutku posumnjalo da je Svetislav najprije ubio Snežanu, a potom presudio i sebi, njihove komšije i poznanici odmah su rekli da je to nemoguće. Jer, kako su objasnili, njih dvoje se nikada nisu svađali, mnogo su se voljeli i Svetislav nikada ne bi digao ruku na Snežanu, a pogotovo ne na sebe.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Snežana je pronađena na podu sobe u kojoj se nalazi sto za bilijar, dok je Svetislav nađen u kupatilu. Njih dvoje su živjeli zajedno dvadesetak godina.

Milostija Plašintović dodaje da je kćerka bila kod nje u nedjelju, a zet Tisa nije dolazio zbog, kako je rekla, zdravstvenih problema.

– Trebalo je danas da dođe s posla kod nas, da uzme meso. Ali, zlo ju je preduhitrilo – dodaje Milostija kroz suze.

Tisina i Snežanina prva komšinica Mirjana Stojadinović kaže da ih nikada nije čula da se svađaju.

– Sneža je bila mnogo dobra i vrijedna. Tisa ju je vozio na posao i vraćao kući. Bila je šef magacina u “Juhoru”, a radila je barabar sa radnicima. Tisa je imao suprugu i sina iz prvog braka, ali su se lijepo slagali. Doduše, Tisa je ludovao dok je bio mlađi. Ali, ne mogu da vjerujem da ih se sada neko ubio – dodaje komšinica Mirjana.

Kako se Snežana u ponedeljak ujutru nije pojavila na poslu, Mirjanu je pozvao njen sin Darko, koji, takođe, radi u “Juhoru”, da vidi gdje je. Ona je vidjela da je sve zaključano i to javila Darku. Onda su došli iz firme, preskočili kapiju i kroz staklena vrata vidjeli da Snežana leži u lokvi krvi. Odmah su pozvali policiju.

Milenković je svojevremeno hapšen u akciji “Armagedon” zbog sumnje da je iskorištavao maloljetnice, ali je posle sedam mjeseci, koliko je proveo u pritvoru, oslobođen svih optužbi.

– Uhapšen sam 14. februara 2011. Povezao sam maloljetnu djevojku koju sam odranije poznavao. Zaustavila me je i pitala ako mogu da je odvezem kući. Poznavao sam i njenu drugaricu, unuku uglednog jagodinskog biznismena za koga sam radio. Dok sam razgovarao sa jednim prijateljem, ona mi je iz torbice izvukla 350 eura i otišla. Ja sam to kasnije primijetio i u policiji prijavio krađu. Oni su nju pronašli, a dva dana posle toga policija je došla i mene uhapsila! – ispričao je prije pet godina Milenković za jagodinsku “Info centralu”.

Prvo djelo za koje su ga tada teretili bilo je obljuba nad nemoćnim licem, a drugo navođenje drugarice da prisustvuje polnim radnjama. Za prvo djelo oslobođen je 2012, zbog nedostatka dokaza, a za drugo godinu kasnije.