Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pacijent ubio medicinsku sestru, pa sjeo u čekaonicu

vukasin ubica

U prostorijama Medicine rada u Šapcu pacijent Vukašin Vilotić napao je i ubio medicinsku sestru Ljubinku Popović (55) danas, nešto iza 10 sati.

Naoružan nožem, Vilotić je medicinsku sestru napao na prijemnom odjeljenju Medicine rada. On je došao da mu se prepišu lijekovi i ušao je u ordinaciju gdje je ona primala knjižice.

Kako javlja Blic, u toku je bila pauza, a Ljubinka je stajala na prijemu. Vilotić je ušao, ubo je u vrat kuhinjskim nožem, a nakon toga izašao i mirno rekao: “Ja sam to uradio, ja sam bolestan.”

Ljubinku je našla servirka, koja je zatekla na podu prijemnog odjeljenja u lokvi krvi. Kada je počela da vrišti, ostalo osoblje se okupilo, a Vilotić je ostao mirno da sjedi u čekaonici.

Inače, Vilotić je bivši zatvorenik, a nije bio agresivan prema ostalima u prostorijama Medicine rada. U zatvoru je bio zbog saobraćajne nesreće.

Još se utvrđuje kako je tačno došlo do napada, a zna se da je ubo kuhinjskim nožem nožem u vrat i presjekao krvne sudove.

Nije bilo šanse da napadnuta sestra preživi, jer joj je presječen krvni sud, iako su je kolege odmah prebacile na urgentni prijem. Vilotić je odmah potom uhapšen.